kytica
Články

Corona a kvety

V tieto dni nie je situácia vôbec jednoduchá. Veľa obchodov a podnikov je pozatváraných, ľudia majú obavy čo ich ešte všetko čaká. Ani Kvetináreň a kvetinové odvetvie tento problém neobišiel.

Holandská kvetinová burza si prešla takmer úplným kolapsom a zažila dni, keď si aj viac ako 80% kvetov nikto nekúpil a aj ten zvyšok sa predal hlboko pod výrobné náklady.

Zo začiatku bola situácia aj na Slovensku veľmi chaotická a nejasná, a tak dodávatelia reagovali výrazným obmedzením dovozu čerstvých kvetov. Stále sa situácia mení zo dňa na deň, ale dostupnosť kvetov sa na prelome marca a apríla pomaly zlepšuje.

Čerstvé kvety teda dostupné sú, aj keď sa to nedá porovnávať s tým, aké by pravé boli možnosti, nebyť corony. Veľký výpadok je zo silne zasiahnutého Talianska, kde pestujú prekrásne Iskerníky či Večernice. Veľká časť doplnkovej zelene je tiež pestovaná v Taliansku.

Momentálne teda nie je v našich silách mať v ponuke všetky kvety tak, ako mávame. Snažíme sa ale, aby sme Vám aj v tejto situácií vedeli spraviť radosť poctivou kyticou, či inou kvetinovou dekoráciou.

Situáciu okolo vírusu samozrejme vôbec nepodceňujeme. Predajňa na Medenej zatiaľ zostáva zatvorená a Vaše objednávky vybavujeme formou donášky. Ak by ste teda chceli potešiť seba, či niekoho blízkeho malou kytičkou, neváhajte sa na nás obrátiť. Objednávku si môžete spraviť online alebo telefonicky na 0948 880 720.

Ďakujeme za vašu priazeň, želáme veľa zdravia a tešíme sa, keď sa situácia zlepší a život nás všetkých sa vráti do bežných koľají. Podporiť nás môžete napríklad aj zdielaním tohto článku, či iného príspevku o nás s vašimi priateľmi na sociálnych sieťach.

Vaša Kvetináreň

Mohlo by sa vám tiež páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *